Болницата в Разлог вече е получила липсващите от поне две седмици лекарства, които са сред основните за лечение на болни от коронавирус

Болницата в Разлог вече е получила липсващите от поне две седмици лекарства, които са сред основните за лечение на болни от коронавирус

Информацията потвърди пулмологът д-р Ваня Крънчева, която поема лечението на Ковид пациентите. Тя изрази надежди, че занапред няма да се стига до липси.

„Засега имаме необходимите лекарства, получили сме някакви количества, но не мога да кажа колко са и за какъв период ще стигнат. Радващото е, че това, от което имахме най-голяма нужда, сме го получили. Ремдисивирът пристигна в четвъртък, има и меронем. Имаме доста болни и е трудно без лекарства. Когато има, е по-лесно и персоналът е по-спокоен”, каза д-р Крънчева.

Тя сподели още, че за жалост не се наблюдава тенденция към спад на заболеваемостта и болницата в Разлог продължава да поддържа високи нива. От общо около 75-78 легла за болни от коронавирус 60 са постоянно пълни.

Припомняме, че още във вторник в медията ни получихме сигнал за липсващи основни лекарства в лечебното заведение. Същия ден след отправено официално питане до Министерството на здравеопазването за причината за липсващите медикаменти от там поеха ангажименти в рамките на два дни да бъде доставено всичко, заявено от лечебното заведение. От ведомството лично се заеха с организацията и още в сряда бяха доставени част от заявените количества, а в четвъртък и останалото.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *