Болницата в Гоце Делчев сключва договор за сътрудничество с Кардио консулт ООД – София

Болницата в Гоце Делчев сключва договор за сътрудничество с Кардио консулт ООД – София

На проведеното вчера редовно заседание общинските съветници в Гоце Делчев дадоха съгласието си за сключване на договор за сътрудничество между МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД и групова практика за специализирана медицинска помощ Кардио консулт ООД – София.

Договорът е за срок от 3 години. Двете лечебни заведения обединяват усилията си за повишаване качеството на здравеопазването в района.

Както е известно, през месец май тази година министърът на здравеопазването разреши МБАЛ в Гоце Делчев да предприеме действия за разкриване на кардиологично отделение и развиване на дейност по инвазивна кардиология. В тази връзка бяха предприети стъпки за изпълнение на съответните медицински стандарти.

На заседанието присъстваше управителят на болницата  д-р Петър Филибев. Той отговори на въпроса дали съществува възможност на място да се правят PCR тестове.

„Болницата няма възможност да закупи апаратура и консумативи за тази цел. Апаратурата струва от 78 000 до 108 000 лева“, каза управителят.

Той е написал писмо до министъра на здравеопазването с молба да бъде осигурена апаратура или средства за нея. Отговорът е, че съответните служители ще разгледат искането.

Зададен беше и друг въпрос – защо в болницата не се открива клинична пътека по ендокринология. В отговора си д-р Филибев посочи, че за тази цел до края на годината началникът на Вътрешно отделение трябва да направи точно, ясно и конкретно предложение и да има виждане как на практика ще бъде обслужвано отделението.

„Хората и сега са малко, а заплатите са малки, особено на медицинските сестри“заяви управителят. Той сподели, че има желание заплатите на медицинските сестри да бъдат увеличени. Надява се на помощ от страна на съседните общини, чието население също се лекува в МБАЛ „Иван Скендеров“.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *