Бойко Борисов – От нас се очаква да бъдем оптимисти, а в същото време всеки ден ни заливат с притеснения

Бойко Борисов – От нас се очаква да бъдем оптимисти, а в същото време всеки ден ни заливат с притеснения

Както ви вадеха от джобовете по 1 лев за горивата, по същия начин действат и с веригите. Свързах се с голям производител на хляб – оказа се, че веригите му го взимат на 0.70 стотинки, а ви го продават по 1.50 лв. 80 стотинки печалба от всеки джоб. Безвремието и това, че няма кой да защити хората, водят до такива неща. Ако ние управляваме няма да се случва това. 12 години съм ги държал, така че да не източват на хората парите. Има нормална печалба, но останалото не в нормално.
⛔️ Вчера изтече през медиите секретен доклад към министерствата, в който се казва какво трябва да се направи, за да не фалира държавата – това, което аз и колегите ми от 2 години говорим. Асен Василев прави 3-4 бюджета и всичките водят към фалит. Виждате как почват да фалират банки по света, втората по големина банка в Швейцария е в технически фалит. Защо стана това – защото са финансирали без обезпечение. Държавата ни в момента е в същото състояние. Хазартно се раздадоха много пари, за да се купят избори през пенсии и заплати.
💯 Асен Василев няколко пъти каза цифри, които не отговарят на истината, затова ще ги покажа. Всяка седмица фискалният резерв се обновява и той е 12 млрд. Асен Василев говори за 16 млрд., с 4 млрд. ми се вижда в повече да се лъже. Пропусна да каже, че на 17-ти февруари изтеглиха още 3 милиарда заеми. А помните ли, когато ви казвах, че всяка седмица теглят по половин милиард? Дупката в бюджета е 12 милиарда. Следващо правителство трябва да започне още от първия ден да ги събира. А преди 2 години оставихме 1 млрд., за да достроим Хемус;
❌ Доколкото разбирам в петък служебният кабинет ще внесе проектозакони за нови данъци. Гордостта на ГЕРБ беше, че 12 години държахме 10% плосък данък, най-ниският данък в Европейския съюз. Данъчните закони, които ще се внесат ще задължат всяка фирма в България ще плати над 33% данък. Ще ви приберат още един път парите. Ще вкарат проектозакон да върнат 20% ДДС на ресторанти, туризъм, фитнеси, тези които едвам оживяха по време на Ковид кризата. Сивата икономика няма да плаща, ще го платят честните и работещи фирми, които движат икономиката и индустрията. Ще ви одерат около 3 млрд!
❗️7% е дефицитът, тоест недоимъкът и това, което го няма в джобовете ви е 12 млрд. А сега идват падежи на стари заеми и фискалният резерв се стопява. В тези проектобюджети нито има Хемус, нито нищо, поне още 3 години застой. Предупреждавах, че накрая ще се стигне до вдигане на данъци. Външният ни дълг в момента е 40 млрд., при нас беше -29 млрд. Ако след 2-ри няма ясно мнозинство за управление, бюджет няма да бъде приет. Няма партия, която да иска да се скара с бизнеса, както и няма партия, която да каже, че ще намали пенсиите и заплатите. Накрая, за да останат социалните разходи, ще трябва да кажем, че в България няма да се строи повече. Това предизвикаха те!
‼️ Аз винаги съм уважавал партньорите си и съм бил най-дисциплинираният премиер в ЕС. Най-добре се справяхме през всички кризи и бяхме давани за пример, затова ни приеха в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. Асен Василев казва вчера „българите забогатяха“. Да, вие забогатяхте с много, но хората не са. Всички лъжи, изговорени за мен и партията се опровергаха през тези 2 години;
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *