Бойко Борисов: Отваряме всичко в държавата на 21 декември

Бойко Борисов: Отваряме всичко в държавата на 21 декември

Отваряме всичко в държавата на 21 декември, това е най-добрата мярка срещу икономическата криза. Това обяви премиерът Бойко Борисов на посещение в цех на верига за бързо хранене, която се е възползвала от държавните мерки за запазване на служителите си по време на пандемията. С него беше и социалният министър Деница Сачева.

Министър-председателят добави, че ако разпространението на COVID-19 у нас продължи да се забавя, на 14 декември ще отворят врати детските градини и яслите.

По думите му правителството е изхарчило над 1,1 млрд. лв., за да подпомогне бизнеса, който е засегнат от пандемията. Той беше категоричен, че не може държавата да поеме 80% от възнагражденията на служителите в заведенията, които затвориха.

„Всеки ден имаме по 2000-3000 оздравели. Хората трябва да се връщат в производството, защото няма икономическа логика, без да събира данъци, без да се произвежда, а държавата да плаща. Тя няма свои приходи. Накрая решението – или заеми, или фалит. Ние не искаме да задлъжнеят следващите поколения, затова всичко отваря. Броят на оздравелите вече е много, ваксините идват“, каза Борисов.

Той допълни, че икономическите мерки „60/40“ и „80/20“ ще продължат да действат.

„Хората трябва да свикват, че излизаме от пандемията – ваксини, лекарства, докторите се научиха – лекуват. Иначе финансово-икономическата криза ще е много тежка през следващите година-две“, посочи той.

btv

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *