Богомил Грозев скъса с Нова тв, става кмет на Стария град в Пловдив

След 20 години в журналистическата професия, седем от които в Нова телевизия, водещият Богомил Грозев изненадващо се разделя със зрителите на медията. Неочакваното му напускане не е заради трансфер в конкуренцията, а заради съвсем ново амплоа. Той пое управлението на най-стария жив град в Европа като директор на общинския институт „Старинен Пловдив“.

На шефската позиция Грозев ще отговаря за някои от най-важните национални и световни културни паметници – Античния театър, Римския стадион, базиликите, Балабановата къща, къща „Хиндлиян“ и къща „Недкович“, музея на Златю Бояджиев и още много други. Директорът на института управлява дейности по опазване и закрила на движими и недвижими културни ценности, грижи се за популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство, организира и осъществява културни прояви, казват от община Пловдив.

Любопитна подробност е, че журналистът по никакъв начин не е свързан с града под тепетета. Той е родом от София, но през миналото лято доста често се отбиваше до Пловдив, защото заедно с Ники Илиев снимаха там филма „Завръщане“, на който вече бившият новинар се изявяваше като продуцент. „Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна. Да се разделиш с Нова не е лесно. Трудно и тежко решение бе. Собствениците подкрепиха това мое решение. Човек прави по-резки промени понякога, но за добро, надявам се. Старият Пловдив е най-голямата културно-историческа перла в България, най-старият жив град в Европа, където се случват адски много неща. В Стария град има близо 300 000 движими културни ценности. Голямата базилика например е нещо уникално за целия свят“, каза Грозев в студиото на Нова.

Според информация от 2017 г., когато е имало конкурс за позицията, за директорското място на института „Старинен Пловдив“ предлагали заплата от едва 1000 лева – поне 5 пъти по-ниска от тази, която Грозев получаваше като водещ на новинарския блок на Нова тв.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *