Благоевградчанин нае 18 дка пустееща общинска земя за овощна градина с нарове

Млад мъж нае четири пустеещи общински ниви в местността Селището на благоевградското село Селище с идея да ги превърне в овощни градини. Методи Иванов от Благоевград бе единствен кандидат да стопанисва обявената на търг общинска земя с обща площ 18 314 кв.м в района и бе обявен за бъдещия им ползвател през следващите 10 г. Заради липсата на конкуренция предложените наемни цени са близки до началната, като целият му наем на година ще е 337,66 лв. без ДДС за имота от над 18 дка.

Родът на Методи Иванов е с корени в Селище, той е племенник на отец Николай от благоевградския храм „Въведение Богородично“, обясни кметът на селото Валери Байрактарски. Ентусиастът вече е стартирал дейност в земеделието, като е засадил около 7 дка с нар в същата местност Селището и идеята му най-вероятно е за разширяване на овощните насаждения.

„Селище се развива, през последните години се създават модерни земеделски стопанства“, доволен е Байрактарски и посочи, че преди няколко години частен инвеститор засади там 20 дка с американска боровинка, която вече дава реколта.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *