Благоевградчанин в Испания с COVID-19 разказа за ужаса в болниците

Едно разтърсващо писмо, една история, която ужасява, бе споделена от млад благоевградчанин, гастарбайтер в Испания, заразен с коронавирус. Той разказа за неволите, през които е преминал, борейки заразата.

С 39 градуса температура на ръба на силите Методи Г. е бил разиграван от болница в болница, след което изпратен вкъщи да се лекува с парацетамол. Лекарите отказват помощ, болниците са пълни… и Методи се лекува сам с Божията помощ, пише struma.com, откъдето разпространиха писмото му.

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

Добър вечер, Изпращам Ви моята история от болница в Испания Казвам се Методи Г. на 38 години от Благоевград. От известно време живея в Испания и съм с положителен тест на Коронавирус в нелеко състояние. Преди повече от седмица започнаха първите ми симптоми като лека треска и суха кашлица. Обаждах се на предоставените телефони във връзка с вируса и от там само куп въпроси как се чувствам и напътствие да започна приемане на парацетамол на всеки шест часа и да изчакам скорошно обаждане, което така и не получих.

След няколко дни симптомите ми се увеличиха като суха кашлица, голяма болка в крайниците и гърдите, температура между 38-39 градуса, голяма отпадналост, диария и никакъв апетит. Отново се свързах на дежурните номера и потърсих помощ, която след хиляди въпроси ми беше отказана и бях насочен да отида в болницата, въпреки изричните наредби да не се посещава личен доктор или болнично заведение. Нямах избор и заради влошеното ми състояние реших да посетя една от болниците, в която мога да използвам медицинската си застраховка MAFRE, която започнах да плащам преди месец.

Когато пристигнах в болницата обясних за какво съм дошъл и какво ми беше казано от лицето, с което разговарях на дежурния телефон. На рецепцията медицинско лице започна да ми крещи да седя на разстояние, което спазвах вече и ме попита кое ниво на Коронавирус съм? Погледнах го и му отвърнах 10 ниво ама на електронна игра, що за въпрос е това аз да не съм доктор. Попълних дадения формуляр за приемане и след малко чакане бях приет в изолирана стая, за да ми бъдат взети проби.

Направиха ми снимка на гърдите, измериха ми кръвното налягане, две кръвни проби ми взеха и други прегледи в продължение на 3-4 часа. При посещението на доктора ми каза, че трябва да бъда приет и голяма възможност е да съм с положителен тест, затова трябва да остана от 14 до 21 дни, но тъй като застраховката ми е започнала от един месец не покрива лечението на Коронавирус и трябва да заплащам. Не знам как се изчисляваше какво ми покрива застраховката и какво лечение поема, но максималната вноска беше от 55 евро, а моят план беше вторият, с вноска в размер от 48 евро.

Докторът ми обясни, че такава е политиката и нищо не може да се направи и ме насочи да отида в другата болница, където със здравните ми осигуровки ще ме приемат, освен ако не искам да заплащам 150 евро на ден. Подаде ми всичките тестове и изследвания и им каза да им ги предам и те веднага ще ме приемат. При пристигането ми във втората болница на рецепцията дадох всичките си листа, осигурителен номер и документи, след което попълних формуляр в очакване незабавно да ме приемат, но съвсем неочаквано се започнаха неадекватните решения да мина в продължение на пет часа абсолютно същите изследвания които направих в същия ден и им ги дадох.

Явно нямаше комуникация. Всичко ставаше много бавно, защото болницата беше препълнена с легла в коридорите и много чакащи за преглед. Когато преминах всичко ме прие лекар и ми каза, че не мога да бъда приет, защото е пълно и аз съм млад. Указанията му бяха да се прибера вкъщи и да започна приемането на много течности и парацетамол на всеки шест часа.

Да изчакам резултатите, които ще бъдат готови не повече от 48 часа. Каза ми и ако продължи тежкото ми състояние да потърся помощ в първата болница да бъде приет там. Не ми дадоха голям избор и след три ужасни дни в чакане на резултатите от две болници те все още не бяха готови. Когато се обадих след 72 часа не 48 часа ми казаха да не досаждам а когато са готови ще ми ги изпратят тъй като имат много хора чакащи като мен.

След положителните резултати и влошаващи се симптоми реших да бъда приет в първата болница в не добро състояние.

Никой и до сега не ме попита с кой съм имал достъп, с кой съм контактувал, живея и прочие. Испания е изпуснала контрола върху Коронавируса в огромни размери и цари пълно безхаберие. Това е моята история. Изпращам ви снимки от болничното легло и пожелавам на всички много здраве, сили и търпение!“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *