Благоевградският предприемач Георги Ганджов затвори хотела си в Дупница

Благоевградският предприемач Георги Ганджов затвори хотела си в Дупница

Преди няколко дни е съобщено на обслужващия персонал в хотела, че спират работа за неопределено време. Оформени са трудовите им книжки и отиват на трудовата борса.
Работничка в хотела разказа: “Събраха ни всички, които работим в хотела, и ни заявиха, че го затварят, но не уточниха до кога. Като отвори, ще ни извикат отново на работа. Допреди два месеца бяхме регистрирани в Бюрото по труда като безработни. Върнахме се на работа и сега отново сме на борсата. Преди Нова година се разболя готвачката и ресторантът беше затворен, работеше само хотелската част. Заради Ковид и сертификатите, които се изискват, клиентите намаляха. Явно собствениците нямат финансова изгода”, коментира работничката, която призна, че се надява да я извикат пак, когато хотелът отвори.
Както “Струма” писа, хотелът на Г. Ганджов беше затворен заради пандемията временно и през декември 2020 г., и отвори отново през пролетта на 2021 г.
В близост до хотела на Г. Ганджов в центъра на Дупница има още един хотел. От там съобщиха, че и при тях клиентите в хотелската част драстично са намалели. Само по 10-15 легла са заети от работещи в Дупница от други населени места, останалата част от хотела е празна.
Заради изискванията за зелен сертификат драстично е намаляла и клиентелата в ресторанта на хотела. За да не работи на загуба, от ресторанта предлагат храна за вкъщи, но поръчките са намалели още преди Нова година./Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *