Благоевградската общественост почете паметта на българския поет Никола Вапцаров.

Благоевградската общественост почете паметта на българския поет Никола Вапцаров. Директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград- Силвия Домозетска положи цветя пред барелефа, разположен на фасадата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Тя приветства всички присъстващи и припомни делото на великия творец. Почит отдадоха още зам.-областният управител Стоян Христов, директорът на Регионална библиотека – Благоевград „Димитър Талев“ Дора Ангелова, представители на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“- Благоевград. Цветя бяха положени още от името на ЮЗУ „Неофит Рилски“ председателя на Общински съвет на БСП-Благоевград и от името на евродепутати от групата на ЕНП, от граждани и общественици.

Никола Вапцаров е един от вечните поети в нашата литературна история. Той е автор на десетки произведения, които не остаряват.  Вапцаров се превръща в световно име!

През периода 1936–1939, са написани почти всички онези стихотворения, които влизат в първата му и единствена стихосбирка „Моторни песни“ (1940). Поканен е за главен редактор на „Литературен критик“, малко безлично литературно издание, и той успява за няколко броя да го изправи на крака. Последните две години от живота си се занимава изцяло с конспиративна дейност.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *