Бил Гейтс: COVID-19 е най-значимото събитие, което хората ще преживеят през живота си

Бил Гейтс: COVID-19 е най-значимото събитие, което хората ще преживеят през живота си

Съоснователят на Microsoft и дългогодишен лидер в класацията на най-богатите хора Бил Гейтс заяви, че настоящата пандемия от коронавирус е най-значимото събитие, което много хора ще преживеят през целия си живот. Той добави, че подобна пандемия би могла да се повтаря приблизително на всеки 20 години, пише plovdiv24.bg.

В Skype интервю за Financial Times милиардерът описа своите виждания за настоящата здравна криза и възможностите за излизане от нея. Според него, ако световните лидери бяха подготвени достатъчно добре за нея, светът щеше да си спести много трилиони долари, които кризата струва сега.

Гейтс е убеден, че в отговор на настоящата пандемия правителствата ще създадат множество инициативи като по-богати антивирусни бази, системи за ранно предупреждение, нови възможности за по-бързо диагностициране и т.н. Това според него ще подобри възможностите на света за реакция на бъдеща пандемия.

Според предприемача и филантроп, цената за всичко това ще е много по-ниска в сравнение с тази на мерките срещу сегашното разпространение на Covid-19.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *