Бизнесмен прокопа лабиринт от тайни тунели под центъра на Пловдив

Тайни тунели, които застрашават сгради и създават опасност от пропадане на къщи на главната улица на Пловдив. Това твърдят, че са видели засегнати собственици и алармират, че техният съсед Мирослав Стамов копае на близо десетина метра под земята, за да разшири търговски площи, предава Нова тв.

Той обаче твърди, че е предприел законно аварийно укрепване заради подземна река. Районната администрация обясни, че е налице незаконно строителство.

„Това представляват, по стар архитектурен план, английски дворове. Не съм запознат технически каква е височината на този тип двор, но г-н Стамов е установил, че има срутване и е започнал строително-монтажни дейности за укрепване конструкцията на фасадата”, посочи адвокатът на уличения.

Защитникът изказа и позиция в отговор на констатацията на Районната администрация за незаконно строителство. „Г-н Стамов е реагирал адекватно и е поискал експертно становище, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал английски двор”, каза още адв. Кобуров.

Обвиненията на съседи, че Стамов е прокопал земята под техните имоти, той коментира: „Смятам, че не става дума за прокопаване, а за някакви комплексни причини. Многократно в района има жалби за извършващо се строителство”, обясни адвокатът.

Според кмета на Район „Централен” Стамов е направил опит да увеличи обеми търговски площи, за да ги отдава под наем. „Не съм убеден, че има такова увеличаване, няма такива търговски площи. Нека администрацията си върши работата много по-добре”, призова адв. Кобуров.

Защитникът беше категоричен, че достъпът до помещенията е абсолютно свободен. Няколко пъти е била извършена проверка от представители на полицията и общината.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *