Бизнесмен, върнал се от Банско: Излекувах се от коронавирус само за три дни

Бизнесмен, върнал се от Банско: Излекувах се от коронавирус само за три дни

Да се излекуваш от коронавирус само за три дни? Възможно ли е това?

Ивайло Пандов е бизнесмен, който стана първият „заразил се“ и „излекувал се“ от COVID-19 в толкова кратък срок от време, съобщи самият той пред Нова тв.

Какво всъщност се е случило?

Ивайло Пандов бил на почивка в Банско заедно със своето семейство още преди в зимния ни курорт да бъдат установени случаи на заразени с коронавирус, а градът да бъде поставен под карантина. Семейството обаче решава, че е редно да си направи тестове за COVID-19.

„Нямахме симптоми, но взехме решение да се тестваме за лично спокойствие. Заявихме изследвания от частна лаборатория. Медицинските лица дойдоха в дома ни, взеха ни проби. На цялото ми семейство, резултатите пристигнаха накуп и бяха отрицателни. Моят тест обаче го нямаше“, разказва той.

Ден по-късно обаче семейството бива събудено от полицейски служители, които твърдели, че Ивайло Пандов е положителен за COVID-19.

„Наложиха ми карантина, всички необходими мерки – отделна стая, отделни дрехи, дезинфекцираха цялата къща. Аз от своя страна веднага започнах да търся как да преструктурирам работата си“, споделя още Ивайло Пандов.

Негови приятели го посъветвали да се тества повторно, но този път в държавно учреждение.

„Замислих се, че е някак странно семейството ми да не е заразено, а аз да съм. Успях да стигна до ВМА, направих си тест. Резултатите дойдоха още вечерта. Бяха отрицателни. Специалистите обаче ме посъветваха да направя още един тест. След 24 часа се установи, че той също е отрицателен“, отбеляза бизнесменът.

Всички тестове, които са му били направени, са били PSR тестове.

Кристалина Георгиева: Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 г.

Междувременно са му направили и бърз тест – също отрицателен.

„Наложи се обаче да изчакам още няколко дни докато ми свалят карантината“, отбеляза Ивайло.

Той апелира към всички, които са решили да си правят проби посредством частна лаборатория, да повторят теста и в държавна болница.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *