Бизнесдамата Тонка Трайкова задвижва процедурата за строителство на терена си до старите гробища в Благоевград

Бизнесдамата Тонка Трайкова задвижва процедурата за строителство на терена си до старите гробища в Благоевград

Бизнесдамата Тонка Трайкова задвижва процедурата за строителство в имота си над кампуса на Американския университет, до старите гробища в Благоевград. Чрез фирмата „Алимента“ ООД, управлявана от сина и неин съдружник Велизар Трайков, до Общинския експертен съвет по устройство на територията в края на март е внесено искане за изменение на плана за регулация и изменение на плана за застрояване на два техни имота и привеждането им в съответствие с Общия устройствен план на Благоевград, предвиждащ ново застрояване с височина на сградите до 15 м и плътност от 80%.

През март 2016 г. ОбС разреши на Трайкова да купи общински терен от 141,29 кв.м, който е парче до паркинга, и част от ската заедно с част от улицата, за да може да построи кооперации с лице към централния бул. „Ал. Стамболийски”. Искането за сделката бе депозирано година по-рано, на два пъти бе отхвърляно от местния парламент и се прие чак при третото му внасяне в пленарна зала. Целта на бизнесдамата бе тези 141,29 кв.м общинска земя да присъедини към парцела си от 4,7 дка, купен нея през 2006 г. от фамилията на Спас Кацарски за 97 000 лв. Т. Трайкова получи и изменение на плана за улична регулация и образуване на нов УПИ, с който й се получи цялостен парцел за застрояване. Сега заявлението й визира два парцела, всеки от по 906 кв.м.

Последният реализиран строителен обект в Благоевград от Т. Трайкова бе кооперацията на мястото на Червената къща в центъра на града, до бившата Синя къща. Тя бе построена на общински терен срещу обезщетение. Преди това бизнесдамата и синът й купиха от съдебен изпълнител хотел „Вароша“ в едноименния старинен квартал, а заедно с бившия председател на ОбС Радослав Тасков са съсобственици на някогашното предприятие „Зърнени храни“, чиито сгради бяха съборени.

Общинският експертен съвет по устройство на територията е поискал от „Алимента” ООД да съгласува новото си бизнес намерение с РИОСВ.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *