Бившият кмет на Благоевград си тръгнал „гол като пушка“, а новият с къщи, парцели, гаражи…

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов излиза от властта гол като пушка. Това показва имотната му декларация, подадена пред Комисията за конфликт на интереси в края на миналата година, информира в. „Струма“. Според декларацията му той няма нищо за обявяване – нито имоти, движими или недвижими, нито банкови влогове, депозити, налични парични средства, ценни книжа, дружествени дялове, вложения в инвестиционни фондове и т.н.

Така че поне според декларацията кметувалият 2 мандата Камбитов е направо бедняк, въпреки че по време на изборите публично обяви: „Имам висок стандарт на живот. До 2007 г. имах частен бизнес, осигурен съм до старини. Имам апартамент в Благоевград и къща в София, карам „Ауди А8”…”.

Дясната му ръка по време на двата кметски мандата – зам. кметът Христина Шопова, след развода е върнала бащината си фамилия и е подала декларацията като Христина Борисова Спасова. В нея фигурира половин апартамент в София от 70 кв.м, купен през 2009 г., 3 автомобила – „Пежо 307”, „Сеат” и „Форд Ка”, купени през 2007-2012 г., 25 000 лв. на влог и 170 000 лв. кредит, както и собственост на фирма „Алфа Приоритис“ ЕООД, която преди година тя създаде на името на майка си. Тази й декларация е подадена на 11 ноември 2019 г. На 7 януари 2020 г. Спасова е подала друга годишна декларация с аналогично съдържание и една добавка към нея – че е дала заем от 18 050 лв. „на местни лица“. И в двата документа отсъства апартаментът в столицата, за който миналата година тя заяви, че е купила с банков кредит.

Втората зам.кметица Зорница Костадинова Кралева-Тончева си замина за София, където от 2004 г. има апартамент, и ще трябва да продължи да изплаща банков заем от 18 464 лв. Други данни в имотната й декларация не са посочени.

Новият управленски екип на Благоевград е доста имотен. Кметът Румен Томов има 2 къщи в Благоевград и 2 в с. Бистрица, 7 парцела или части от тях в града и селото и няколко гаража, всички придобити от 1975 до 2017 г.

Кметът няма коли и кредити на негово име, но е спестил 41 094 лв. За разлика от ненавременното заличаване в Търговския регистър на една от фирмите му, заради което сега се очаква съдът да се произнесе ще остане ли кмет или не, пред КПКОНПИ Томов старателно е написал 3-те фирми “Тан” ООД, “Алма-Ем” ООД и “Изгрев 365” ООД, на които беше управител до избирането му за градоначалник, както и дейността си като едноличен търговец на ЕТ “Румен Томов-Алма-Ем”.

Андон Тодоров влиза на председателската длъжност в ОбС с апартамент от 46 кв.м, купен през 2013 г., БМВ Х6, придобито през 2016 г. за 1500 лв., 10 000 лв. кеш и 1400 лв. в банка. Тодоров разполага още с 2 кредитни карти, в които има по-малко от 5000 лв., и 100% собственост на “Бали и АВМ” ЕООД.

Секретарят на общината Мария Стойнева е декларирала съсобственост в 3 апартамента, 3 паркоместа и 2 магазина – всичките в Благоевград и всичките придобити през 2019 г. Дамата, която е адвокат по професия, има още 2 ниви в с. Железница и ливада в с. Градево – и двете села са в община Симитли, както и „Ауди А4” и мотопед.

Зам. кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев е най-заможният в целия екип. Той е написал във встъпителната си декларация къщи в Благоевград и с. Бистрица, апартамент в София, 2 парцела и 2 гаража плюс над 2400 дка ниви в софийското с. Алдомировци. Като пари е декларирал само потребителски кредит от 10 800 лв.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *