Бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева получи година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок

Бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева получи година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок

 Прокуратурата подписа споразумение с нея, а районният съд го одобри. 30-годишната Кьосева е признала вината си, ще бъде и лишена и от правото да работи като дознател и ще трябва да плати разноските по делото. 

Районна прокуратура – Благоевград внесе преди месец в съда обвинителен акт срещу Розалина Кьосева за извършени от нея престъпления – осуетяване на наказателно преследване при изпълнение на служба, разгласяване на служебна информация във вреда на държавата, лично укривателство, съставяне на официален документ с невярно съдържание и лъжесвидетелстване.

През май 2015 г. обвиняемата била назначена на длъжност „младши разследващ полицай“ в Районното управление в Благоевград. Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама през декември 2016 г., й е било разпределено разследването по случая. Съпричастност към престъпното деяние имал познатия в града Владо Боклука, на 32 г.

Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута. Обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни.

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *