Без Октоберфест в Германия

Mасовите обществени прояви в Германия, на които не могат да се прилагат стриктни правила срещу коронавируса, ще останат забранени до края на годината, съобщи ДПА.

Това бе решено днес на преговори между канцлерката Ангела Меркел и лидерите на 16-те германски провинции. Но източници, взели участие в преговорите, казаха, че правителствата на отделните провинции ще сформират работна група, която да реши какви правила да бъдат установени за феновете на националните спортни събития.

Това поражда надежди, че още преди края на годината футболните фенове могат да гледат мачове от Бундеслигата на стадионите.

На срещата бе взето решение хората, връщащи се в Германия от високорисови държави, да се самоизолират за 14 дни. Те обаче ще могат да прекратят карантината си след петия ден, ако предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус.

Новите правила могат да влязат в сила от 1 октомври. Не е ясно дали тестовете за коронавирус ще бъдат безплатни.

Досега връщащите се от високорискови райони бяха задължени да се подложат на тест на границата и да бъдат поставени под 14-дневна карантина само ако резултатът е положителен.

Глоби в размер на най-малко 50 евро се предвижда да бъдат налагани за неспазване на правилата за носене на маски в обществения транспорт, магзините, обществените учреждения, в детските градини и училищата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *