Анонси

Без барове и нощни клубове в Гърция

За четвърти пореден ден в Гърция има трицифрени нови случаи на COVID-19, а през последните 24 часа са регистрирани 151 нови случаи. От началото на епидемията 5 270 души в страната са заразени, а общо 210 са починали.

Службата за гражданска защита по препоръка на Комисията по епидемиология и с решение на компетентния министър, обяви нови мерки и разширяване на една от съществуващите.

От сряда всички, които пристигат в Гърция от Малта, трябва да имат отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването.

В следващия период се отменят всички литургии, както и търговски панаири и изложения.

Забраната за посещение на всички нощни клубове, барове, кафенета, клубове с музика на живо и други подобни, се удължава до края на месеца.

Барове, плажни барове и клубове се считат за гнезда на коронавирус поради струпване на хора.

Гражданската защита на Гърция наложи извънредни ограничителни мерки на остров Порос от днес за десет дни, поради увеличения брой случаи през последните дни.

В извънредна среща с местните власти ръководителят на Гражданска защита предупреди, че ще бъдат наложени ограничения във втория по големина град – Солун, ако броят на случаите с коронавирус не намалее. Крайният срок за решението е 15 август.

Август е пикът на летните ваканции на гърците, а 15 август се свързва с няколко местни празника и шествия за празника Успение Богородично.

 

БГНЕС

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *