Банско и Белица даряват за Кръстава

Банско и Белица даряват за Кръстава

И Банско се включи в мащабната дарителска акция за осигуряване на помощ за пострадалите семейства от пожара във велинградското село Кръстава. „Бъди Човек“ – Банско и дарители от града с много съпричастност и готовност се включиха в кампанията по събиране на хранителни продукти, бяла техника, одеяла и дрехи за пострадалите. На този етап има остра нужда от дървен материал, други строителни материали, мембрана за покриване на покриви, греди и др., за да може да бъде осигурен покрив за хората без дом.  Има открита и дарителска сметка, която желаещите могат да получат от страницата в социалните мрежи на „Бъди Човек“ или от кмета на с. Кръстава.
Още в началото на седмицата жители на с. Краище, община Белица, първи се притекоха на помощ на пострадалите семейства. Муса Гагъм призова хората в социалните мрежи и за броени часове бяха събрани храни, дрехи и сумата от 2 115 лева.
В Белица също тече кампания за събиране на дрехи, материали и пособия за домакинството за хората от изгорелите къщи.  Паричните средства за дарения се събират от Антоанета Шондрова – библиотекар при белишкото читалище „Георги Тодоров 1885“. Те ще бъдат преведени по откритата банкова сметка.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *