Банско затваря и откритите пазари от днес

Кметът на община Банско – Иван Кадев, издаде заповед да не се извършва търговска дейност на открито на пазара за промишлени стоки в гарада. Ограничават се също кооперативните пазари на територията на общината.

Разпореждането е до отмяната на обявеното извънредно положение. Вече е сформиран Кризисен щаб под ръководството на градоначалника във връзка с усложняващата се обстановка с разпространението на коронавирус в страната. Той получава информация за актуалната ситуация в страната и е в непрекъснат контакт с всички институции и инстанции, които имат отношение към обстановката в общината. Щабът ще следи за стриктното спазване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министерство на здравеопазването, в която са посочени задължителни противоепидемичните мерки на територията на Република България до 29.03.2020 г.

Считано от 16 март, до второ нареждане, общинската администрация в Банско и кметствата в населените места на общината ще работят с намален състав и със засилен пропускателен режим.

Призовават се гражданите да не заявяват услуги, които търпят отлагане до възстановяване нормалния режим на работа.

Няма никакви ограничения за заявяване и получаване на електронни услуги. Напомня се на жителите на община Банско, че могат да получат 83 вида електронни услуги от всички служби на администрация чрез официалния сайт на общината www.bansko.bg

Гражданите на община Банско ще бъдат информирани и уведомявани за всички допълнителни мерки, наложени от промяна в обстановката. Кризисният щаб апелира към всички да спазват препоръките на здравните власти и Националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID – 19.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *