Банскалии ще диктуват какво да се ремонтира и строи в града и селата

Жителите на община Банско вече ще имат тежката дума за какво да се харчат част от парите в общинската хазна. Кметът Иван Кадев е заложил допитването до гражданите в своята Програма за управление до 2023 година, пише Кмета.бг. Въвежда се принципът „Ти решаваш”, според който процент от годишната Инвестиционна програма ще се заделя за благоустройство, но само след допитване до жителите в различните населени места.

Предложения и идеи за подобряване визията в цялата община ще имат не само банскалии, но и хората от град Добринище и селата Обидим, Кремен, Гостун, Филипово, Места и Осеново. Всеки проект ще се обсъжда и ще се прецизира неговата значимост за местната общност. Одобрените обекти ще получат финансиране от Община Банско.

Специално внимание в управленската програма е отделено на осигуряването на качествена и достатъчна като количество вода за всички населени места. Набелязани са мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, здравеопазването, спорта, културата и образованието, обществения ред и сигурност.

Програмата е отворена за актуализация и допълнение с предложения на жителите на общината.

Като водещи цели в нея са изведени преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината, забавена от спряното развитие на Ски зона „Банско” и тази над град Добринище, както и постепенното възвръщане значението на Банско като средище за професионално образование, особено в сферата на туризма.

Предстои възстановяването и изграждането на нови детски площадки, довършване на реконструкцията на ул. ”Пирин”, изграждане на ул. ”Найден Геров”, изграждане на тротоари и осветление на ул. ”Явор”, обновяване на уличното осветление, увеличаване на зелените площи, премахване на въздушните кабели.

През управленски мандат 2019-2023 предстои решаването на отлагани с години инфраструктурни въпроси като приключване на процедурата за приемане на ПУП на „Нови селищни образования”, изграждане на Обреден дом в гробищния парк на Банско и благоустрояване на гробищните паркове във всички селища на общината.

Утвърждаването на Банско като предпочитана дестинация за целогодишен туризъм в различните му форми налага и изграждане на мултифункционална спортна зала в настоящия мандат, категоричен е кметът Иван Кадев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *