Банскалии участваха в два световни шампионата по ски-алпинизъм

Първият се проведе в Андора в дисциплини скоростно изкачване, спринт и индивидуално състезание. България беше представена от състезателите на Клуб по ски алпинизъм „АлПиринСки” Банско – Никола Калистрин и Ивона Михайлова. И двамата се представиха чудесно, като Никола Калистрин влезе за пръв път в топ 30 при мъжете, Ивона също беше сред първите 30.
На Световното първенство дълга дистанция – отборно, България беше представена отново от двама състезатели на КСА „АлПиринСки“ – Никола Калистрин и Иван Геров. Състезанието се проведе във Франция, в курорта Ареш-Буфорт, където се провежда и легендарното състезание Пиера Мента – 4 дневно състезание с общ сбор от 100 км и преодоляване на 10000 метра положителна денивелация. Тази година състезанието беше в един ден по трасе с дължина 32 км и 3500 м положителна денивелация, общо 6 изкачвания и спускания с включени етапи по обувки с използване на котки и виаферата. Българският отбор преодоля трасето за 4ч.45 мин. и се класира на 21-во място от 38 стартирали отбора.
За състезателите от СК” АлПиринСки” следва държавното първенство, което ще се проведе на 20 март в района на Мальовица, а от 25 до 28 март ще участват в последния етап от Световната купа в курорта Мадона до Кампилио – Италия.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *