Атанас Камбитов: За мен парк Бачиново е кауза!

Опитите да бъдт застроени Кортовете при парк Бачиново в Благоевград провокираха кандидат-депутата от ПП Републиканци за България – Атанас Камбитов, който коментира обществено значимата тема. Бившият градоначалник упрекна настоящата местна власт, че се води от лични амбиции по отношение на Бачиново и припомни любопитно гласуване на общинските съветници още през 2011 година по този казус.

Ето какво написа Атанас Камбитов:

Гледам, че последните дни много хора се пънат по казуса „Бачиново“ и допуснатото застрояване на кортовете. Едните като Матросов яростно подкрепяха Томов по време на предизборната кампания през 2019 г., като в същото време отлично знаеха за поетите от него ангажименти в тази посока. Същите бяха водени единствено и само от своите лични амбиции. Другите са хора, които не знаят къде е „Бачиново“, просто заради кампанията са дошли отнякъде.

Истината е, че всички ги обединява едно – те не знаят какво да правят!

Е, аз за 8 години не позволих застрояване на „Бачиново“.

Нямаше да го позволя и ако бях останал кмет.

За мен „Бачиново“ наистина е кауза и ще помогна!

Нека се направи проверка на последната сесия на Общински съвет през 2011 година, преди да встъпя в длъжност (септември, октомври 2011 г.) , по точката касаеща откриване на процедура за ПУП на въпросния терен. Тя влиза в сесия като извънредна точка (в правилника много ясно и категорично е разписано кои са мотивите и аргументите за подобно нещо). Нещо повече – след като е приета като такава, тя не е гласувана в дневния ред, и най-странното е, че същата тази точка е гледана на сесия.

Е, това може да представлява интерес за доста институции…

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *