Асен Попов – Спомен за един достоен живот

Асен Попов – Спомен за един достоен живот

Асен Попов – изживял всички превратности на времето в дългия си живот. От разказа за баща му в онази далечна година на един от малкото останали живи на кораба „Титаник“, преминал достойно през драматични исторически събития,но оставил след себе си спомените и таланта на художник – живописец, знанията у учениците си, благородството на истински приятел и другар сред своите съграждани и близки, на силно любящ съпруг и баща.
Тези му качества са наследени и от двете му дъщери, едната лекува хората в Ракитово, другата в Италия.
Може да е илюстрация
Днес, в организираното събитие от д-р Maргарита Чипева , върна назад във времето малкия кръг от хора – роднини и приятели, поканени за да почетат една година от смърта на любимия и баща. С интелекта на баща си, с кроткия си топъл глас, Маргарита разплака присъствщите с изнесената презентация за живота и делото на любимия си татко.
А нас ни трогна безкрайно с дарението на платното, „Освобождението на Белица“, рисувано от него на историческия музей към читалището.
Може да бъде изображение с 9 души, включително Valia Popova и изправени хора
Лично аз ще помня Асен Попов с разказа за кораба „Титаник“, с достойно изживяния му живот, с живописните му картини, с ителекта от приятните ни дълги разговори…
Поклон пред светлата му памет!
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *