Асен Ботев отново даде частица от себе си на Разлог

Асен Ботев отново даде частица от себе си на Разлог

Заключен между три планини, в китна пролет или в пъстра есен, в топло лято или в снежна зима, той щедро предлага от своето очарование.

И древен е Разлог. Тук са оставили следи траки, римляни, византийци и славяни. Верен на обичта си към Разлог, майстор Асен Ботев отново даде частица от себе си на града ни, частица от тази обич. На мраморни късове, той представи виждането си за Разлог под формата на символи- еделвайс, кукер, звезда.

Еделвайсът, чиито цветове греят като символ на чистота и издръжливост в непристъпните скали на Пирин. Кукерът, който гони злото, символ на архаична традиция на славяните, соларната розета – със своя християнски подтекст и носител на дълбоко нравствени послания.

Скалният ансамбъл е изграден по идея на Община Разлог и цели превръщане на Разлог в място привлекателно за жители и гости на града с експонатите от цялостната визия- Музей на открито.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Днес разложани се гордеят със своя град.

Град – пъстър, разнообразен, звучен и изящен, запазен , но творящ, изпълнен с неочаквани вълшебства. И сякаш ги намираш само ако се изгубиш в чара му. Но откриеш ли ги, целият свят те чака да ги споделиш.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *