Арестуваха българин без вина в Атина

Арестуваха българин без вина в Атина

При рутинна проверка от полицейските органи в центъра на Атина, бе арестуван българин и държан 5 дни в предварителен арест без вина.

„Бях спрян за проверка на документи от полицията и се оказа, че срещу мен има обвинение за въоръжен грабеж“, сподели шокиран българина С.С.

Същият е арестуван и държан 5 дни в предварителен арест, след което е освободен поради липса на вина. Същият е асансьорен техник и в деня на въоръжения обир е бил на адрес в същата кооперация за отстраняване на повреда. По вратите н етажите от асансьора са снети негови отпечатъци, след което е обвинен във въоръжен грабеж, без да бъде потърсен или извикан за разпит.

След продължилото 5 дни разследване е установено, че българина е невинен, тъй като е имал необходимите документи от правения ремонт същия ден, както и показания от домоуправиеля, че е поправял асансьора в деня на обира.

Българинът е освободен поради липса на доказателства за участие в обира, но обвинението продължава да виси в досието му с риск да бъде арестуван отново.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *