Апостол Апостолов: В направата и спечелването на проектите участва цялото население на Община Симитли

Апостол Апостолов: В направата и спечелването на проектите участва цялото население на Община Симитли

Престанете със спекулациите, че въобще правителството има нещо общо за спечелването на тези проекти.

 

Средствата – 5 549 801.99 лв., с които в Община Симитли бе извършен цялостен ремонт на футболния стадион и бе изградена многофункционалната спортна зала, бяха спечелени за реализацията на проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Тоест, и стадионът, и многофункционалната спортна зала, са реализирани със средства не от бюджета, не от правителството, а благодарение на възможностите, които ни дава членството на България в Европейския съюз.

 

По същия начин е реализиран и основният ремонт на училищния двор и физкултурния салон. Основният ремонт е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”.

 

За всички, които не знаят:

 

Процесът на подбор на проекти се базира на строга и точно регламентирана процедура за оценка.

 

Шансовете за успех при кандидатстване по евро програми се крият единствено и само в качеството на проекта. Това качество се измерва в броя точки, които ще получи проектното предложение. А за да се постигне качеството, е необходима усилена работа!

 

Зад всеки спечелен проект стои само и единствено труда на цялото население на Община Симитли и хората от общинска администрация, които са дали всичко от себе си проектът да бъде най-добрия, за да бъде избран сред останалите общини, които кандидатстват!

 

Апостол Апостолов,

Кмет на Община Симитли

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *