Андрей Новаков: България не е блато, а Райска градина

В ДНК-то ни е да се справяме в трудни моменти – болести, атентати, здравни кризи, икономически кризи. Ние сме партия-парадокс, защото правим така, че на следващите управляващи след нас да им бъде лесно. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков по време на изявлението си на Националната конференция на ГЕРБ в „София тех парк“.

,,Ако бях излязъл на тази сцена през 2010 г. и някой ми беше казал, че днес пенсиите и заплатите ще са двойни, че ще имаме най-ниските данъци в Европа и че България най-добре ще се справи с глобалната пандемия, едва ли щях да му повярвам“, каза още Новаков.

Хубаво е човек да гледа не само телевизия, а и през прозореца. Помага да се ориентираш. Роден съм в провинцията, израснах в още по-дълбока провинция, в семейство на миньори. Завърших в България и ето ме тук на тази сцена в качеството си на евродепутат, представляващ интересите на седем милиона българи в Брюксел. Моята история нямаше да е възможна в нито една друга партия или сдружение. Време е да вдигнем главата, а не юмрука. България не е блато, а е райска градина. Нашата отговорност е да протегнем ръка и заедно да направим следващата крачка: това е разликата между нас и останалите, посочи той.

По думите му политическият му път в ГЕРБ е доказал, че в партията могат да се развиват хора, които не са внуци на дейци на номенклатурата от миналото.

Новаков добави, че в политиката последното, което трябва да правиш, е да се опитваш да се харесваш на всекиго, но въпреки това една партия трябва да работи и в името на тези, които не я харесват.

Тази нация е преживяла войни, робства, три национални катастрофи. Превърнахме здравата работа в религия, сподели евродепутатът и добави, че все пак има и още работа за вършене.

,,В момента текат процеси – има млади хора, които се интересуват накъде ще тръгне България. Трябва да намерим общ език с тях и да направим следващата крачка, за да може заедно да съграждаме“, посочи Андрей Новаков и призова актива на ГЕРБ да работи със самочувствие, смелост и амбиция за просперитета на страната.

Бог да пази България!, завърши словото си евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *