4 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Ангел Живков е отличеният с ежегодният приз „Будител на годината“ за община Гоце Делчев

Ангел Живков е отличеният с ежегодният приз „Будител на годината“ за община Гоце Делчев, който се инициира от общинската организация на ВМРО.

По обективни причини, за няколко години тази номинация бе прекъсната и въпреки необичайните условия наложени от пандемичната зараза COVID – 19, тази година традицията бе възстановена. Между 26-те постъпили номинации, журито на ВМРО отличи Ангел Живков и гимназията която той ръководи – Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ гр. Гоце Делчев с приза „Будител на годината“. Мотивите за това са много, изтъкна председателят на местните войводи, д-р Иван Канелов.

През 2016 година, Живков заварва училището с 8 паралелки и 142 ученика. Сега, паралелките са 18, с 10 повече, а броят на учениците вече е 450 или с 308 повече! Това прави училището в Гоце Делчев на едно от първите места в България с нов прием на ученици. Скромната церемония по връчването на престижната награда съобразена с ограниченията наложени от корона вирусът бе уважена и от депутатът на ВМРО от благоевградски избирателен район, Стоян Божинов. „Гоце Делчев с право може да се гордее с Вас.

Вие сте истински народен будител“ – каза народният представител Стоян Божинов на когото бе предоставена честа да връчи наградата на номинираният Ангел Живков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *