Ангелов: Мерките срещу COVID-19 не са стимулиращи, а симулиращи

Ангелов: Мерките срещу COVID-19 не са стимулиращи, а симулиращи

Мерките срещу коронавирусната инфекция не са стимулиращи, а симулиращи, заяви ексминистърът на здравеопазването Костадин Ангелов

„Четох внимателно заповедта на здравния министър и се чудя колко обекта са дали заявка, че ще работят със 100% капацитет при изпълнение на условията – ваксинирани посетители и персонал, преболедували или PCR тест? Изключено е РЗИ да ги контролира адекватно, след като в инспекциите работят по 20-25 човека (в София са двойно), а те карантинират, ваксинират, вкарват в системата положителни и т.н. Мерките в заповедта бяха обяснени като стимулиращи, но са реално симулиращи.“ – написа проф. Костадин Ангелов във Фейсбук.

Той напомня, че Бургас и Велико Търново вече са в червената COVID-19 зона по заболяемост и прогнозира, че скоро София, Пловдив, Пазарджик и Търговище също ще влязат в нея.

„Представеният с фанфари план за действие, с уж ясни хоризонти и граници вече официално е хвърлен в кошчето за боклук, защото „ще се прилагат мерките по плана избирателно, следейки ситуацията, така както преценим“. Последното е цитат на здравния министър.

В заповедта си Стойчо Кацаров обаче е направил опит за силово налагане на ваксинацията. Груба грешка! Обществото усети натиска и реагира на мига.

И преди съм казвал, че започнеш ли да си играеш с хората на принципа „моркова и тоягата“, те ще избягат и от моркова, и от тоягата.

Ваксинационната кампания не бива да е силова принуда и държавен натиск!“ – посочва бившият здравен министър.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *