Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят

Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят

„Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед“, каза здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране, предаде „ДНЕС.bg“.

На въпрос за ръста на дневната заболеваемост, министърът обясни, че здравните власти се ръководят от двуседмичните данни. Те ще бъдат анализирани и обявени на редовния брифинг в четвъртък.

„За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма. Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми. Цяла вечер сме пренасочвали дози към София“, обясни още министърът.

По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

„Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи“, допълни Ангелов. И увери, че няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

Ангелов посочи, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото. Министърът обясни, че дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от AstraZeneca дни по-рано.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *