Алпийската секция на Ски клуб „Банско“ закри зимен сезон 2020-2021 с атрактивно и стилно светско събитие

Алпийската секция на Ски клуб „Банско“ закри зимен сезон 2020-2021 с атрактивно и стилно светско събитие

 Десетки деца и техните родители, треньори, спортни деятели и общинското ръководство, в лицето на кмета Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски и Костадин Атанасов, се събраха, за да празнуват завършването на един много успешен за клуба сезон.
Треньорският екип – Милена Чакърова, Саша Бистрина и Елена Клечерова, посвети 104 тренировъчни дни, от 21 декември до 9 май, за подготовката на 85 деца, 17 от които проходиха на ски тази зима. Алпийците от СК Банско взеха участие в 20 състезания от Календара на БФСки със 71 състезатели. И най-важното – всички бяха здрави, уточняват треньорите.
За своето старание и усърдна работа, всички деца получиха награди на оригиналното парти, организирано в тяхна чест. Тази година за символ на празненството беше избран горският елен – царят на гората, като символ и талисман да помага на деца и треньори във всяко следващо начинание. За своя труд и отдаденост, всеки скиор получи сребърно еленче за малките и златно за картотекираните деца.
Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора, дърво и на открито
За първи път тази година СК Банско връчи награда „Спортист на годината“. Тя бе заслужена от Лиляна Питова за нейното шампионско класиране при девойките.
СК Банско награди и един от доайените на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров, за неговия 70 годишен юбилей с пожелание да е жив и здрав още толкова години и да помага все така всеотдайно.
Кметът Иван Кадев поздрави децата и треньорите им за постиженията в зимния спортен сезон. Той потвърди ангажиментите на общинското ръководство за развитие на масовия спорт в общината.
Община Банско е основен спонсор на СК Банско, благодарение на което деца и младежи на възраст от 6 до 17 години правят първите си стъпки в ски спорта и мерят сили с най-добрите скиори в страната.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *