АД НА ПЪТЯ! Хиляди автомобили пъплят 4 часа от Сандански до Благоевград, има ли полицейски контрол?

АД НА ПЪТЯ! Хиляди автомобили пъплят 4 часа от Сандански до Благоевград, има ли полицейски контрол?

Как се издържа 4 часа в автомобилна тапа на връщане от почивка в Гърция? Това попитаха десетки читатели на „Струма“, които в неделя следобед попаднаха в кошмарния трафик след Сандански. Мнозина атакуваха социалните мрежи с гневни постове и снимки, докато чакаха с часове в километричната опашка.

„На самата граница преди 5 ч. нямаше опашки за преминаване, опашката е малко след това – 10 км – 3,5 ч.!“, „2 часа и 30 минути от Сандански до Благоевград!!!”, „3 часа и 30 минути 80 км днес!!!”. С такива постове преливаше групата „Кулата – Промахон“ във Фейсбук, в която приклещените в тапата пътници се оплакваха и търсеха съвети как да се измъкнат. Като изход бяха предложени алтернативни маршрути през селата.

„Този филм съм го гледал и вече парен каша духа. Понеже съм от този регион и има два паралелни пътя до магистралата, които могат да се ползват, но трябва да ги знаеш. Иначе вриш в задръстването 2 часа от Сандански до Кресна. Можеш да си хванеш селата покрай левия бряг на Струма по ремонтирания с евросредства път и си излизаш в центъра на Кресна. После като знаеш за втория кошмар – Симитли, кръговото под Благоевград, направо ти идва още след като излезеш от Кресненското дефиле, наляво през селата и махалите, та чак до квартал „Струмско” на Благоевград, без никакви задръствания”, посочи един от местните шофьори.

Километричните опашки бяха заснети с дрон /сн. 1/ и от попаднали в задръстването /сн. 2/

Съветът се оказа безполезен, тъй като след няколко часа и обходните селски маршрути се задръстиха с коли.

„Чудя се колко още години, колко катастрофи, колко мъка при пътуване и т.н. трябва да изминат, за да направят алтернативни пътища на този единствен жалък път, както и кога най-накрая тази пуста магистрала ще бъде завършена???!!! Това е срам, хора, в 21 век се движим по този клет начин, с тези клети пътища!”, изригна будна гражданка.

„АПИ мисли за Вас! Без магистрала и две кръгови се пътуваше по-бързо!”, категоричен беше друг шофьор.

Огромно задръстване имаше и на пътя Симитли-Благоевград, където се сливат двата автомобилни потока от Кресна и Банско. Рекордната 10 км опашка дори бе заснета с дрон. Мнозина шофьори се оплакаха, че липсва контрол от страна на пътните полицаи. Имало и доста шофьори нарушители, които минавали в аварийната лента, което допълнително нагнетявало усложнената ситуация.

Репортер на „Струма“ вчера отправи питане в ОД на МВР – Благоевград относно това дали е имало  допълнителни полицейски патрули.

„Километричните опашки са се образували заради огромния брой автомобили на прибиращите се от Гърция българи след празниците. Служители на „Пътна полиция“ е имало в невралгичните точки. Не се е стигнало до инциденти и нарушения”, заяви пресаташето на полицията Йорданка Шаркова.

Истината е, че старата пътна инфраструктура трудно поема трафика от хиляди автомобили, които се движат за Кулата, и това ще продължава, докато не бъде завършена АМ „Струма“ в най-тежкия участък в Кресненското дефиле, заявиха пътни експерти.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА / Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *