Адв. Хаджигенов: Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Няма да правим коалиция с тях

Адв. Хаджигенов: Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Няма да правим коалиция с тях

Адв. Николай Хаджигенов направи ексклузивен коментар за кандидата за премиер Плмен Николов и действията на „Има такъв народ“. „Не съм виждал номинирания за премиер от страна на „Има такъв народ“. До вчера не знаех кой е. Трябваше да го видя в интернет, за да разбера кой е”. Това заяви в предаването „Карай направо” по Нова Тв заместник-председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов.

„Да уточним, Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Не е възможно всичко, което кажат те, да е скрижалите на Мойсей, да е изсечено върху камък. Няма да правим коалиция. Слави има тежката задача да направи правителство. Не се справя добре. Нашите усилия очевидно не са достатъчни. Те също полагат усилия, но са далеч от нещата все още“.

„От Демократична България поставиха условия да подпишат някакво споразумение. Това не означава коалиция. Нито те, нито ние, нито ИТН искаме коалиция или въобще говорим за коалиция. Искаме някакъв вид политическо споразумение”, категоричен е той.

Според него трябва да има някакъв политически акт от страна на ИТН. „Причината да искаме политически акт, а не за споразумение е, че трябва да има ясно разграничение – кои сме ние, кои са другите, защо сме там и какво ще правим. Правната стойност на един такъв акт е никаква. Но политическата му стойност е огромна”.

„Ще направим всичко възможно да има правителство. Защото трябва”, категоричен е Хаджигенов и допълни: ”Вероятно с поведението на Трифонов, ще се разбираме трудно, а на моменти ще е почти невъзможно”./Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *