Адвокатът на майката от Сандански: Свекър й я е насилвал сексуално

Адвокатът на майката от Сандански: Свекър й я е насилвал сексуално

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, остава за постоянно в ареста. Това реши днес съдът. Невръстните деца – момче на 5 години и момиче на 3 години, бяха открити мъртви в дома им в четвъртък.

Адвокатът на обвинената заяви, че майката години наред е била малтретирана физически от мъжа й. Освен това тя е била сексуално насилвана от нейния свекър.

“Казва, че е била насилвана сексуално от бащата на Георги и, че е бита постоянно. Била е затваряна да стои у дома“, обясни адвокат Маньо Алексиев.

“Докато я разпитвах, ми отговаряше само с да и не. Не потвърди да е извършила престъплението, а по време на разпита, в мое отстъствие, тя казва едно единствено – “съжалявам за всичко това, което се е случило”, каза още той.

Адвокатът познава жената отдавна. „Видях я за пръв път преди 7-8 години в кантората ми в София. Просто за мен това беше друг човек – неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да й се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си”, разказа  Маньо Алексиев. 

Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят.

„Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията”, смятат част от жителите на града.

Местните настояха институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие. Погребението на децата се състоя в събота сутрин.

 

 

nova.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *