Агресивен пътник вилня в столичен автобус с чук вчера пред очите на уплашените пътници

Агресивен пътник вилня в столичен автобус с чук вчера пред очите на уплашените пътници

 

Вчера в около 17,20 часа по автобусна линия 280 посока от Студентски град към университета автобус, който потегля от спирката на Националната онкология, пътник със сила отваря един от прозорците на превозното средство. Той започва да крещи на шофьора да спре автобуса, да отвори вратата. Вади строителен чук и чупи една от вратите. Водачът спира на следващата спирка, а буйстващия пътник се отправя към него, крещейки да отвори вратите и да спре автобуса.

Това разказа шефът на гараж „Малашевци“ Кирил Георгиев в ефира на бТВ.

Пътникът отново със строителния чук чупи още една врата. Водачът отваря вратите, а пътникът излиза и бяга в неизвестна посока, разказва Георгиев.

Имало е само устни заплахи за физическа саморазправа от страна на пътника, но не се е стигнало до бой, допълни той.

Щетите по автобуса са за стотици левове, изпочупени на стъклата. Жалкото е, че Столична община постоянно инвестира в обновлението на автопарка и при подобни вандалски прояви автобуса трябва да стои в гараж поне две седмици, за да се възстанови, а през това време ние сме принудени да пускаме стари автобууси  и така страдат съвестните пътници, посочи той.

И допълни, че камерата в автобуса е успяла да заснеме пътника, а записите вече са предадени на полицията. В случая няма пострадали пътници, увери той.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *