16 октомври, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Агенцията по заетостта ще осигури жилища на финансово слабите в Гърция

Предоставяне на свободни жилища за граждани с тежки социални и икономически нужди, които са лишени от жилище, включва проектозаконът на Министерството на труда, който беше предложен за обсъждане.

Домовете, които остават празни и недостъпни, след приключване на строителната програма на бившата Работническа жилищна организация (бивша ОЕК) могат да бъдат предоставени безплатно по решение на Съвета на директорите на Организацията по заетостта (OAED) след съгласието на министъра на труда, на граждани със социални и икономически нужди, които са лишени от жилище.

Като критерии и остри социални и икономически нужди се определят сериозни здравословни проблеми на същите или защитени членове на техните семейства, ниският нетен доход на семейството и всяка друга изключителна и спешна нужда, която се определя с решение на Съвета на директорите от Агенцията по заетостта.

Съветът на директорите на OAED, съгласно член 8 от б.д. 803/1970 (Α΄271), създава и назначава извънредни комисии за подготовка на процедурата за разпределяне на домовете съгласно разпоредбите за представяне на съответно становище до Съвета на директорите на OAED.

С решение на министъра на труда и социалните въпроси се определят критериите за доходите и условията за концесията и всички необходими подробности за изпълнението на процедурата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *