Австрия затвори границата си за българи и румънци

Австрия затвори границата си за българи и румънци

Австрия е затворила днес в 05.00 часа сутринта сухопътната си граница си за българи и  румънци, които са връщани обратно в Германия, сочат данни на посолството ни във Виена.

Medium image001 4

След направена проверка от посолството ни в Будапеща бе установено, че от унгарска страна няма промяна и се запазва въведеният режим на пропускане.  Товарни автомобили се пропускат постоянно, леки автомобили преминават във времевия интервал от 21.00 до 05.00 ч. И едните, и другите автомобили преминават бавно, уточняват от Външно министерство.

Посолството ни в Букурещ направи проверка на ситуацията на границата между Унгария и Румъния. По данни на румънската гранична полиция ГКПП-Надлог трафикът е пропускан от румънска страна, като леките автомобили минават за около 40 минути, докато обработката на товарния трафик отнемала повече време.

Служителите на дипломатическите представителства във Виена, Будапеща и Букурещ са в контакт с местните власти и са готови да оказват съдействие на изпаднали в затруднение български граждани по преминаване на посочените маршрути.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *