Абитуриенти на кредит: Изплащат роклята за бала 1 година

Абитуриенти на кредит: Изплащат роклята за бала 1 година

Абитуриентските дрехи масово са на кредит, разказаха търговци за „Телеграф“. Най-често се взимат рокли, които се изплащат до 1 година и оскъпяването е между 20 лв. и 100 лв., показа проверка. Сред възможностите за покупка на части са тоалети между 200 лв. и 1000 лв.

Най-много са офертите за рокли. В момента хит са семпли бални къси дамски облекла за по 300 лв. Могат да се платят на 12 вноски по 27 лв., като накрая оскъпяването излиза общо 24 лв. за цялата година. Дълга официална рокля тип принцеса в черно с дантели и обръч може да се купи за 750 лв. Предлага се на изплащане отново на 12 вноски, като всеки месец трябва да се дават по 70 лв. Така накрая тоалетът излиза 840 лв. За рокля от 479 лв. лихвата възлиза общо на 23,70 лв., ако изплащате дрехата една година. Вноската всеки месец е точно 44,71 лв. и тоалетът накрая излиза 536,48 лв.

Мъжки официален костюм от две части – само сако и панталон – може да се намери за 398,95 лв. Опциите са да се изплати на 3, 6, 9,12, 15, 18, 24, 30 или 36 вноски. Колкото по-дълъг е периодът, толкова се покачва и лихвата. За изплащане на 36 вноски например ще трябва да давате по 15 лв. и 5 стотинки месечно, а оскъпяването е малко над 20 на сто.

Има и онлайн магазини, които правят отстъпка за покупка до края на януари. Предлагат се промоции с нулеви лихви за официални тоалети. Промоцията важи, ако купите дреха за 400 лв. Акцията е валидна както за рокли, така и за сака и ризи. Намират се и предложения за официални обувки. Ако ги платите до месец на четири вноски, оскъпяване няма.

Други търговци дават опция за плащане на 20% от сумата и след това внасяне на три пъти от останалата част, като офертата важи само ако пазарувате за 1000 лв. Нулевите лихви са промоционални и в повечето случаи оскъпяване има, коментираха продавач-консултанти. Магазините работят с различни кредитори и условията се определят от тях. Покупките са възможни както на място, така и онлайн.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *